Vila Castanea

Zbudite se v romantičnem mestu, na rečnem otoku Kostanjevica na Krki. Odprite okna in uživajte v pogledu na pokrajino in zaspano mestece ter globoko vdihnite.
Več oseb
Zakonska postelja
1 kopalnica
Tv
Klima/ ogrevanje
Wi-fi
Parkirno mesto
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Sodobne in udobne sobe z značajem

Vila Castanea se nahaja v samem mestnem jedru Kostanjevice na Krki, namenjena oddihu, uživanju v naravnih danostih mehke Dolenjske pokrajine, v slikovitih vinorodnih gričih in pomirjujoči reki Krki.

V – poleti prijetno hladnih, spomladi in jeseni pa udobno toplih – prostorih so uredili sedem dvoposteljnih sob in dve prostorni družinski sobi s kadjo. Sobe odražajo značaj stare meščanske vile – ste si že od nekdaj želeli prenočiti v postelji z baldahinom? – hkrati pa so sodobno opremljene v naravnih materialih, s posluhom za detajle in vsem, kar narekuje udobje 21. stoletja.

Sobe so prostorne, svetle in moderno opremljene, kjer boste uživali – tako v udobnem ambientu kot tudi v prelepem razgledu na mestno jedro, pokrajino in okolico.

V sobi so vam na voljo: 
  • Kopalnica s prho, WC
  • Sobna kozmetika
  • LCD TV
  • Sušilec za lase
  • Klima
  • Brezplačen dostop do interneta
Cene veljajo za sobo in vključujejo: nočitev v izbrani sobi in samopostrežni kontinentalni zajtrk.

POPUSTI:
- otrok do 6 let (z dvema odraslima v sobi) 100%    
- otrok do 11,99 let  (z dvema odraslima v sobi) 50%    
- otrok 12 let in več (z dvema odraslima v sobi) 30%    
- ena oseba v sobi 20%    
- za bivanje 3 in več noči 10%

DOPLAČILA:      
- pozna odjava iz sobe 30 €    
- hišni ljubljenčki (manjši po predhodni potrditvi) 15€/ noč  
- otroška posteljica 10€/ noč  
- dodatno ležišče (za odraslo osebo) 35 % cene izbrane sobe na noč
- turistična in promocijska taksa 1,50€ po osebi na noč

Za storitev nočitev z zajtrkom lahko unovčite bon skladno z Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma, povračilu sredstev preko informacijskega sistema Finančne uprave Republike Slovenije ter načinu vodenja in upravljanja evidence bonov.

Krakovski gozd, največji nižinski gozd v Sloveniji

Krakovski gozd leži severno od Kostanjevice na Krki. Gozd je mokrišče, ki ga poplavlja reka Krka. Ime je dobil po mestni četrti Krakovo v Ljubljani. V gozdu rastejo hrast, beli gaber in črna jelša. V njem prebiva veliko ogroženih živalskih in rastlinskih vrst. V sredini gozda je 40 hektarjev velik del, ki je bil leta 1952 razglašen kot pragozdni rezervat. V tistih, ki ste bolj naravoslovno usmerjeni, bo Krakovski gozd vzbudil raziskovalni duh, v tistih pa, ki ste po duši romantik, pa občutek nečesa veličastnega, magičnega, sanjskega in na trenutke tudi strašljivega. Če ste bolj pustolovski tip človeka, se boste v Krakovski gozd podali sami in sledili oznakam ob poti, v nasprotnem primeru pa vam priporočamo, da si ta ogromen, največji nižinski gozd v Sloveniji in eden redko ohranjenih nižinskih gozdov v Evropi, ogledate v organizirani skupini. Vodeni ogledi Krakovskega gozda so najbolj priporočljivi spomladi, sicer pa za manjše skupine (družine) možni tudi med letom. V spomladanskih mesecih so krošnje dreves gole, zato je v gozdu bolj svetlo in so tla pokrita s cvetočo podrastjo. V Krakovski gozd se nikakor ne odpravljajte po obdobju deževja, saj so takrat gozdna tla zelo mokra in mestoma tudi poplavljena. Krakovski gozd je poplavljen tudi vedno takrat, ko poplavlja reka Krka. In prav zaradi tega spada med tako imenovana mokrišča.
Pot skozi Krakovski gozd se imenuje Resslljeva pot in je ime dobila po češkem gozdarju Josefu Resslu, ki je v devetnajstem stoletju Krakovski gozd premeril in prehodil po dolgem in počez in ga popisal, izmeril in ustrezno označil. Drugače pa je bil Josef Ressel človek, ki je izumil ladijski vijak, stiskalnico za grozdje in še več tega.

Lokacija

Kostanjevica na Krki – kjer se nižinski Krakovski pragozd počasi vzpenja v hribovite, zelene Gorjance.
Kostanjevica na Krki, tudi Kostanjevica ob Krki, je mestece na jugo-vzhodnem delu Slovenije. Osrednji del naselja leži na umetnem otoku na reki Krki.
Ime kraja naj bi izviralo iz besede »Kostel«, utrjene cerkve s taborom. Je najstarejše (od leta 1252) in hkrati tudi najmanjše mesto na Dolenjskem. S starim mestnim jedrom na umetnem otoku na reki Krki, v podnožju Gorjancev, se je razvila blizu gradu Landestrost. Zaradi pogostih poplav se je mesteca oprijelo ime »dolenjske Benetke«. Na Benetke pa asociira tudi vrsta kulturnih spomenikov in umetniških zbirk, ki si jih obiskovalci tukaj lahko ogledajo. 
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.