Charming Slovenija

Forest Glamping Resort Blaguš. Kjer največje bogastvo ostaja narava! Za goste, ki se želijo prebuditi odeti v naravo, tudi pozimi. Rezervacije za vaš dopust od marca 2022 naprej, so že v teku.
2 osebi
Zakonska postelja
Wc, tuš posebaj
Klima/ ogrevanje
Parkirno mesto
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Leseno-steklena hišica z zakonsko posteljo

Grajene iz naravnih materialov, pazljivo vpete pod drevesne krošnje in pripravljene, da odkrijete največje danosti – naravo.

Oprema v hišici: zakonska postelja, prezračevalni sistem, dnevni prostor z naslonjači, ogledalo, obešalniki, kopalni plašči, brisače, posteljnina, zasebna terasa.

V ceno je vštet zajtrk, parkirišče in uporaba skupnih prostorov za branje. Neposredna bližina jezera – oddaljenost nekaj korakov. Skupne kopalnice (le za goste v steklenih hišicah).

Obvezna doplačila:
- Turistična taksa: odrasli 1€/ noč, otroci (7-18 let) 0,50€/ noč

Doplačilo za bivanje za eno noč je 40€
Otroci do 6 let bivajo brezplačno. Ni možnosti dodatnih ležišč znotraj kapacitete.
Hišni ljubljenčki dovoljeni. Doplačilo je 25€ na noč.

Lesene dvokapnice

Udobna spalnica, ki v vas ponovno prebudi otroškega, nadobudnega avanturista. Brlog pod zvezdami, kjer vaši čutijo oživijo. Za goste, ki se v sen najraje pogreznejo obdani z vonjem lesa in za tiste, ki cenijo koncept »nazaj k naravi« - le postelja, zvezde in dobra družba.

Oprema v dvokapnici: zakonska postelja, posteljnina. Terasa. Zajtrk tukaj ni vključen v ceno, ga je pa možno naročiti v bližnji restavraciji ob doplačilu. Skupne kopalnice, namenjene gostom lesenih dvokapnic.

Bivanje v dvokapnicah je na voljo le od junija do konca septembra.

Čevljarski atelje

Čevlji iz delavnice Herzog so narejeni za vsakega naročnika posebej in so tudi izraz naročnikove osebnosti. Njegovi čevlji so zares prave umetniške mojstrovine in sinteza rokodelskega znanja z uporabo vseh čevljarskih tehnologij. Herzogovi unikatni čevlji so torej najboljši preplet izkušenj preteklosti in humanih potreb prihodnosti, kar jih v tej rokodelski panogi premoremo na Slovenskem.
Obiščite čevljarsko delavnico in se izučite mojstrstva izdelovanja obutve.

Lokacija

Blaguško jezero je nastalo v šestdesetih letih, ko so v vasi Blaguš zajezili Blaguški potok, ki izvira nekje pod Cerkvenjakom in se v Biserjanah izliva v reko Ščavnico. Jezero je bilo ustvarjeno z namenom, da bi v času poletnih suš namakali bližnja polja in zbirali odvečno vodo v času jesenskih in spomladanskih poplav. Danes pa je namenjeno predvsem ljubiteljem narave in je prijetna izletniška točka. Predvsem v poletni sezoni je dobro obiskano. Pokrajina ob jezeru je še vedno lepa in pristna, saj je jezero povsem neobremenjeno, kakor sta tudi Zlomski in Blaguški potok. Prvi napaja, drugi pa odvaja vodo iz jezera. Tako ob obeh potokih kot samem jezeru sta rastlinstvo in živalstvo izredno pestra. Krapi, ribe roparice, potočne postrvi ter mnoge druge, potočni raki, piškurji, vidre in ostale živali se odlično počutijo tako v jezeru kakor tudi v obeh meandričnih potokih. Reka Ščavnica, v katero se Blaguški potok izliva je sicer meliorirana, vendar je bilo v Žihlavskem gozdu ob njeni regulaciji zaščiteno in funkcionalno usposobljeno približno 2 km prvotne meandrirane struge Ščavnice, v katerem živi veliko rib, žab in vider. Tu pa je tudi pravi raj za ptice, prosto živečo divjad, vodne in obvodne žuželke ter rastlinstvo. Kjer se končuje jezero, se začenja valovanje zelene pokrajine, travnikov, dreves. Ponoči jezero ponuja shranjeno svetlobo. Takrat zažari čarobno in tiho. Čez dan s svojo tišino privablja obiskovalce, rekreativce, ribiče. Družine z otroki. Sprehajalce psov. Ljubitelje lepega. Voda je že od nekdaj privlačila ljudi, jezerska voda pa je prav s svojo spokojnostjo v današnjem času prava oaza miru.
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.