Zenja - Vrelec življenja

Privoščite si nepozabno doživetje bivanja in odkrijte čare vitalnosti ter dobrega počutja.
10 oseb
10 postelj
WC, umivalnik, tuš
Klima
Wi-fi
Parkirno mesto
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Namestitev v objemu Krasa

Butična Zenja vam ponuja štiri avtentično opremljene apartmaje s pridihom minimalizma. Za vse tiste, ki iščete mir, naravo in edinstvene storitve je Zenja prava izbira za vas. Prijetno okolje vas bo nežno umirilo, napolnilo s svežo energijo in poživilo.

Na voljo sta vam dva apartmaja za 3 osebe in dva apartmaja za 2 osebi. Vsak apartma vsebuje zakonsko posteljo z možnostjo dodatnega ležišča, kopalnico, sodobno opremljeno kuhinjo, Wi-Fi internetno povezavo, LCD z usb priključkom, klimatsko napravo in talno gretje. V masažnici se lahko prepustite raznolikim vrstam masaž in terapij, v telovadnici pa se preizkusite v izvajanju individualnih ali skupinskih vadb, terapij ter meditacij. Poleg apartmajev so na voljo tudi skupni družabni prostor, telovadnica, masažnica in čudovit vrt.

V ceno najema apartmaja je vključeno:
 • Unikatno hrastovo pohištvo (zakonska ali ločeni postelji) z možnostjo dodatnega ležišča
 • Sodobno opremljeno kuhinjo
 • Sušilec las
 • Posteljnino in brisače
 • Milo, šampon za lase
 • Talno gretje in klimatsko napravo
 • Razgled na vrt (apartmaja, ki imata balkon v 1. nadstropju)
 • Zaprto dvorišče z zasebnim parkirnim mestom (6 parkirnih mest)
 • Uporaba feng shui vrta za sproščanje ali druženje
 • Možna je uporaba družabnega prostora s kuhinjo, do 20 oseb (povprašajte po razpoložljivosti)
 • Uporaba zunanjega žara (povprašajte po razpoložljivosti)
Obvezna doplačila:
- Turistična taksa: 2 € / osebo / dan
- Dodatno ležišče: 15 € / osebo / noč
- Otroška posteljica: 8 € / noč
- Čiščenje: 15 € / apartma
- Dodatno čiščenje med bivanjem na željo gosta: 10 € / apartma
Minimalno bivanje 2 noči, ob krajšem bivanju doplačilo 10€.

Dodatne informacije:
- Na dan prihoda »check in« od 15:00 do 22:00. Na dan odhoda »check out« do 10:00 razen predhodnega drugačnega dogovora
- Hišni ljubljenčki v apartmajih niso dovoljeni
- Kajenje v notranjih prostorih ni dovoljeno
- Samopostrežni zajtrk lahko dobite v bližnji restavraciji
- Nudimo masaže in terapije

VINSKA KLET TAVČAR - PRI STARČIH

Vinska klet PRI STARČIH – TAVČAR se nahaja v vasi Križ, na Krasu, ob cesti Sežana - Nova Gorica. Ob kamniti cerkvi pelje idilična poljska pot do naše domačije, kamor vas vodi tabla Kraške vinske ceste: VINSKA KLET PRI STARČIH – TAVČAR.  Naša rodbina živi na tem mestu, že vsaj 400 let. Že vse od takrat se je ohranjal priimek Starc (oz. Starec), iz katerega izvira tudi hišno ime Pri Starčih. Danes pretežno vinogradniško kmetijo obdelujemo Milena (roj. Starc) in Bogdan Tavčar, hčerka Katjuša in zet Alen. Na petih hektarih vinogradov pridelamo več vrst in zvrsti vina, penine, teranov liker, različne vrste žganja: tropinovc, vinsko (orehov, češnjev, levišev …) Imamo tudi hladno stisnjeno olje iz grozdnih pešk, marmalade, teranov sok. 80 % naše pridelave vina predstavlja TERAN. Ostalo je VITOVSKA, MALVAZIJA, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON. Vina prodajamo tako sveža (odprta), kot zorjena in stekleničena v klasično ali darilno embalažo. Za naša vina smo prejeli številna zlata odličja. Smo tudi člani Združenja konzorcij kraških pridelovalcev terana, ki združuje pridelovalce najboljšega terana na Krasu.
Dobrodošli pri nas doma – na Krasu, kjer so vam naša vrata vedno odprta!

Degustacija kraških vin

Vinsko degustacijo boste doživeli v tipični kraški kleti ali pa kar med trtami. Posestvo Pri Starčih družine Tavčar se sonči v vasi Križ sredi vinogradov in polj. Ponosni so na večkrat nagrajeni teran, vitovsko grganjo in malvazijo. Njihov Izbrani teran so razglasili za Šampiona 2016, Merlot 2012 pa za prvaka kraške vinske ceste.

Degustacija kraških vin, ki traja 30 min vključuje 4 vzorce vina in prigrizek.
Degustacija kraških vin, ki traja 45 min vključuje 4 vzorce vina, narezek in voden ogled kleti.
Degustacija kraških vin (Gourmet), ki traja 60 min vključuje 3 vzorce vina (posebna, starana ali nagrajena), narezek in voden ogled kleti.

Gourmet izdelki vinske kleti Tavčar – Pri Starčih

• Merlot 2012 - prvak Kraške vinske ceste 2019
• Teran 2015 - šampion Vino Slovenija Gornja Radgona 2016
• Teran 2013 - zlata medalja Vino Slovenija Gornja Radgona 2018
• Teran 2018 - zlata medalja Vino Slovenija Gornja Radgona 2019

Prvak V osrčju dežele terana 2019
• Vitovska - barrique 2015
• Orange wine – vitovska, malvazija

Lokacija

Kras. Skriti čudež narave. Kras. Pokrajina podzemnih svetov.
Kras je zakrasela planota, ki je dala ime kraškemu svetu in kraškim pojavom širom sveta. Njen manjši del je v Italiji, kjer ga Italijani imenujejo Carso. Večji del pa je v jugozahodni Sloveniji, meri 429 km2, na katerih živi cca. 20.000 ljudi. Po zahodni meji Krasa, kjer se planota stika s Padsko nižino, poteka izrazita, več kot tisočletje nespremenjena narodnostna meja med italijansko/furlanskim prebivalstvom na ravnini ter slovenskim na vzpetem svetu. 
Slovenija je kraška dežela in prav njen Kras je dal ime vsem tovrstnim pojavom sveta, saj so tam strokovnjaki te pojave najprej analizirali. V Sloveniji jamarji vsako leto odkrijejo nove jame, doslej so jih že preko 8 tisoč, a za obiskovalce jih je urejenih le nekaj preko dvajset. Najbolj obiskana in največja je Postojnska jama, kjer biva človeška ribica ali dojenček zmajček. Mnoge obiskovalce zelo navdušijo tudi Škocjanske jame, ki so na seznamu svetovne naravne in kulturne dediščine pri organizaciji UNESCO.
Tu je najstarejša turistično urejena jama Vilenica in Križna jama s podzemnimi jezeri. S Postojnsko jamo so povezane jama Pivka, Črna jama, Planinska jama, Otoška jama in Jama pod Predjamskim gradom ter mnoge druge.
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.