Klinec Plešivo Bed & Breakfast

Nejka in Uroš vas vabita v kraj Plešivo.
13 oseb
7 postelj
5 kopalnic
Klima/ ogrevanje
Wifi
Parkirno mesto
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Domačija Klinec Plešivo

V majhni vasici Plešivo v Goriških brdih, ki se nahaja le par kilometrov stran od Medane, stoji hram kulinaričnih dobrot s prenočišči, ki ga vodita Nejka in Uroš Klinec. Restavracija s prenočišči in bazenom ponuja pogled na okoliške vinograde in sadovnjake. Opremljena je v domačem slogu z sodobnim pridihom, s čudovito teraso s kaminom in s pomirjajočim pogledom na zeleno, gričevnato pokrajino Goriških Brd. Ošterija Klinec iz Medane združuje tradicionalno briško gostoljubje s ponudbo sodobne družinske restavracije: ekološko pridelana vina iz lastne kleti, gurmansko uživanje v sezonski, lokalno pridelani domači hrani in doživetje slikovite, z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi bogate pokrajine Goriških Brd.

Namestitev z zajtrkom

Na voljo je pet sob. Vsaka od njih urejena z umetniškim občutkom lokalno znanega umetnika, zaradi česar je vaše bivanje navdihujoče, posebno in nepozabno. Vse sobe imajo pogled na vrt in bazen. Med bivanjem v vsaki sobi se boste počutili tako, da bi ostali v njej cel dan. Ne boste se mogli upirati terasi s svojim dih jemajočim pogledom na vinograde in okoliške hribe. S seboj vzemite svojo najljubšo knjigo, izberite ležalnik in naj vam postrežemo s kozarcem vina. Užitek je vaš.

V ceno najema je vključeno:
  • Zajtrk, ki vsebuje izbor zdravih sestavin, večinoma iz naravnih, lokalnih in sezonskih izdelkov: sadje, jogurt, kruh, žita, oreščke, jajca, salamo, sir,… Postrežemo med 8h in 10:30h
  • Brisače (majhno, veliko)
  • Voda
  • Naravna domača mila lokalnega proizvajalca Vonj poletja
  • Turistična taksa in prijavnina

Prijava: po 14. uri. / Odjava: pred 11 uro.

Restavracija

Nejka in Uroš za goste skrbita s svojo svežo in pozitivno energijo ter izkušnjami in strastjo do ustvarjanja kulinaričnih dobrot, ki prihajajo na mizo po trenutnem navdihu chefa Uroša. Če se le da, so sestavine lokalne, kar rodi primorska zemlja in pridelajo kmetije vse naokoli od Krasa, Tolmina in Krnskega konca (tudi italijanskega, v Borgnanu blizu Krmina je ekološka kmetija s siri, domačo mozzarello, jogurti, skuto, maslom…).

Uroševa kuhinja je tradicija, ljubezen do doma, kvaliteta, svežina, skrb za zdravo in polno prihodnost. Tam lahko dobite predvsem mesne jedi, ki vsaka zase nosi Urošev pečat. Pa naj gre za tartarski biftek, odlične suhe mesnine, kjer moramo izpostaviti pršut, ki zori štiri leta in odlične salame. Dobite lahko tudi juho, testenine, rižote in seveda tudi prav zaresne jedi. Ker je bil Uroš prej mojster žara malo višje v Medani, kjer »domuje« njegov brat Aleks, boste tudi v Plešivem lahko jedli odlično zorjeno govedino in drugo meso z inovativnega žara, velikokrat pa se na meniju znajdejo goveja lička, ki po osem urnem kuhanju dobesedno razpadejo v ustih.

Domačija umetnosti Nejke in Uroša s čudovitim pogledom s terase ponuja kreativno sproščenost, ki enkrat ponudi le rezino pršuta, drugič pa preseneti s pestrostjo Uroševih kulinaričnih idej, ki temeljijo na lokalnem, sezonskem, ekološkem in predvsem domačem.

Našo zbirko vin sestavljajo lokalni pridelovalci vina, od Brd do sosednjih italijanskih Collio in Krasa. Poseben poudarek je na oranžnih vinih. Nejka, ki je sommelierka, vam bo z veseljem svetovala pravo vino, ki ga lahko kombinirate s jedjo ali ga uživate na terasi.

Lokacija

Plešivo je naselje v občini Brda. Pravljična pokrajina, ugnezdena na pol poti med Alpami in Jadranom, z obiljem lepot, zanimivosti in doživetij. Goriška Brda, dežela tisočih hribov, vinogradi in sadna drevesa vsepovsod. Odlična destinacija za tiste, ki radi raziskujete lokalno kulturo in uživate v tem, kar narava ustvarja.
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.