HIŠA ROBIDA

Guest house - hostel na Kraškem robu, le deset minut iz centra Kopra se nahaja v vasici Črni Kal. Od tam je najlepša razgledna točka na Slovensko Istro in Tržaški zaliv.
31 oseb
11 sob
8 kopalnic
Klima/ ogrevanje
Wi-fi
Parkirno mesto
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Namestitev Črni Kal

Iz popolnoma obnovljene istrske hiše je nastal hostel oziroma Guest House Hiša Robida, kjer želijo gostom ponuditi višji nivo kakovosti storitev. Sobe so oblikovane z mislijo na istrsko podeželje in spomin na nonote, na mogočne stene Kraškega roba in gozd nad njim, zato je vsaka drugačna in samosvoja.

V 1. nadstropju se nahaja pet udobno opremljenih sob z unikatno oblikovano kopalnico. V 2. nadstropju hiše se nahaja šest sob s skupno kopalnico in toaletami. Tukaj je še kuhinjski kotiček s hladilnikom in mikrovalovno pečico za pripravo čaja ali za pogreti mleko vašim malčkom. Mansardna etaža obsega šest sob s skupno kopalnico in toaleto, in sicer sobo s skupnimi ležišči (5x) in pet manjših dvoposteljnih svetlih sob.

Za hišo se skriva odprta terasa, idealen prosto za kozarček domačega vina ob dobri družbi. Neposredno je povezana z večnamenskim prostorom, ki je primeren za družabna srečanja, sestanke društev, praznovanje rojstnih dni, kulinarične zabave in teambuildinge. Prav posebno pozornost so namenili kolesarjem, zato smo v bližnjem objektu uredili varovano kolesarnico, kjer lahko kolesa očistite ali po potrebi popravite. Možnost najema električnih in navadnih koles za aktivno odkrivanje lokalnih znamenitosti.

Cena vključuje nočitev, dostop do interneta, klimatizirano, nekadilska soba, ogrevanje, sušilec za lase in zajtrk.

Aktivnosti

Množica celoletnih aktivnosti, ki jih ponuja Črni Kal z okolico so vsekakor razlog za vaš oddih v Hiši Robida. Zanimive kolesarsko-tekaške poti, plezalne smeri različnih zahtevnosti, pohodi z nepozabnimi razgledi, skok v morje in vrhunska lokalna kulinarika, bodo zadovoljile prav vsakega gosta. Obenem pa raziščite naravne ter kulturne znamenitosti Istre, Kraškega roba in najlepših krajev Slovenije.
ŠPORTNE AKTIVNOSTI NA LOKACIJI: Gorsko in cestno kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, izposoja navadnih in električnih koles, nordijska hoja, tek/trail tek, šah, badminton, namizni tenis, joga, adrenalinski športi – jadralno padalstvo, vodeni ogledi s kolesom, pohodi.
ŠPORTNE AKTIVNOSTI V BLIŽINI DO 20km: Jahanje, vožnja s kanujem/kajakom, veslanje, surfanje, potapljanje, plavanje, ribolov, panoramski poleti z malim letalom, tenis, fitnes, golf, lokostrelstvo, odbojka na mivki, nogomet, odbojka, košarka, šola plavanja, teka in triatlona.

Lokacija

Na podeželju, deset minut iz centra Kopra, se na samem Kraškem robu nahaja zanimiva vasica Črni Kal. Vasica Črni Kal velja za enega od biserov koprskega zaledja, ki v sebi skriva še velik potencial. Črni Kal dandanes marsikdo povezuje zgolj z istoimenskim viaduktom, a se v sklenjeno pozidani vasici istrsko-kraškega tipa skriva še veliko zanimivega. Da ima vasica bogato zgodovino, pričajo tudi pomembna arheološka najdišča in kulturni ostanki iz paleolitskega obdobja, ki se skrivajo v okolici vasi. ad vasjo pa se na strmi skali, ki je ločena od Kraškega roba, nahajajo ostanki nekdanjega obrambnega stolpa. To stražarsko postojanko je pred dobrim desetletjem Mestna občina Koper popolnoma obnovila in danes utrdba služi kot odlična razgledna točka.
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.