Herbal Estate BELAJEVI 1839

Nadstandardno šotorjenje med zelišči, na obrobju mogočnega in mističnega podzemnega sveta Škocjanskih jam. Od 1. maja naši zeliščni vrtovi dišijo tudi za vas.
7 oseb
7 postelj
1 kopalnica
Wi-fi
Klima/ ogrevanje
Parkirno mesto
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Nadstandardno šotorjenje med zelišči

Dragi ljubitelji razkošnih zakladov narave, zdravilnih zeli, kraške dediščine in pristnih lokalnih okusov. Prisrčno dobrodošli v mini glampingu na moji rojstni domačiji v Kačičah, kjer kot že šesta generacija Belajevih v Kačičah nadaljujem tradicijo predanosti naravi in dediščini. V našem učno-doživljajskem zelenem središču boste lahko raziskovali, spoznavali, iskali rešitve, izmenjevali občutke, aktivno soustvarjali, se sproščali, družili in predvsem, uživali. Bo aktivno in malenkost tudi sprostilno.

V izkustvenem zeliščnem paketu (z možnostjo koriščenja turističnega bona) boste v trajno uporabo prejeli koncentrat spoznanj o naravnih rešitvah za krepitev zdravja ter vitalen skok v jesenske in zimske mesece. Prisrčno dobrodošli. Andrejka Cerkvenik

Satureja, Lavanda, Bazilika

Nastanitev v treh nadstandardnih šotorih (nadstandardni canvas šotori v velikosti cca 12,00 m2) ob centralnem zeliščnem vrtu in kraški hiši 1839:
SATUREJA (2 osebi), LAVANDA (2 osebi), BAZILIKA (2+1 oseba). Posteljnina in brisače so vključene.

Cena vključuje 2 nočitvi z zajtrkom za dve osebi.

Pričakujete lahko:
  • urejeno infrastrukturo/ lokacijo z zagotovljeno varnostjo in intimnostjo na robu vasi
  • edinstven ambient za spoznavanje naravnih rešitev za zdravje (bogata zbirka evropskih zdravilnih rastlin, začimbnic in divje hrane)
  • lepo urejena kopalnica (2 tuša, 2 wc-ja) v stari kraški hiši
  • brezplačen najem električnih koles (sobota)
  • možen nakup hišnih začimb vrhunske kakovosti
  • neposredna bližina 2 AC izvozov (Kozina in Divača - cca 5 min)
  • primerno tudi za MANJŠE ZAKLJUČENE DRUŽBE (od 6 do max 9 oseb) IN TEAMBUILDINGE za podjetja
Doplačila:
- el. priključek za prenosni hladilnik 2,50 EUR/dan
- turistična taksa 2,00 EUR/dan

Priporočila:
- topla oblačila v primeru hladnejših večerov
- naglavna lučka za branje v šotoru
- copati za hojo v šotoru (uporaba zunanje obutve v šotoru ni dovoljena)

Opomba: gostom, ki imajo plitek spanec in so občutljivi na nočne zvoke zaradi bližine železniške proge ponudimo ušesne čepke (lahko jih prinesete tudi s sabo, če jih že uporabljate)

Ogledni zeliščni vrtovi

1. Didaktični zeliščni vrt - Med vodenim sprehodom vam na učno doživljajskem zeliščnem vrtu predstavimo zdravilne moči evropskih zelišč in svetujemo, kako jih uporabiti, da boste od njih dobili največ koristnih učinkovin.

2. Začimbni nasad submediterasnkih začimbnic (aromaterapija na prostem) - V hišnem začimbnem nasadu s skrbnostjo in odgovornostjo vzgajamo submediteranske začimbnice, ki jih v domačih jedeh in izdelkih ponudimo obiskovalcem. Na začimbni promenadi izveste kaj vse zmorejo začimbe ter kako lahko pomembno prispevajo k vašemu zdravju in dobemu počutju.

3. Zelenjavno-sadna njiva

4. Divji kraški travnik

Kraška domačija 1839

Kulturna dediščina z oglednim delom stare hiše s črno kuhinjo. Doživite lahko utrip domačije nekoč in spoznate svojevrsten primer prilagoditve kraškega človeka na zahtevne naravne danosti v preteklosti (surovo kamnito površje, zahtevni klimatski pogoji), kar se odraža v edinstveni kraški arhitekturi in življenju na tem območju. Občudujete lahko tudi "Suhi zid" - edinstveno kraško Forma Vivo, ki varuje in plemeniti Belajevo domačijo.

Živa kuhinja

Ekskluzivni kulinarični doživljaj za zaključene družbe, motivacijska srečanja zaposlenih (teambuilding), poslovna in prijateljska druženja, obletnice, rojstni dnevi, ...), avtentična izletniška doživetja. Od 7 do 15 oseb.

Če je le možno, se kulinarična izkušnja zgodi zunaj. Med spoznavanjem razkošnih naravnih ambientov našega posestva. Nič ni daleč vnaprej definirano. Med interaktivnimi sprehodi po zeliščnem vrtu, začimbnem nasadu, zelenjavni njivi, sadnim vrtom, med suhimi kraškimi zidovi, divjim kraškim travnikom ali na kraškem borjaču se zgodijo izvirni kulinarični hodi.

Raziskovanje okusov in vonjev sredi očarljivih dišavnih trav je svojevrstna dogodivščina. Je doživetje nečesa novega, nenavadnega, morda tudi inspirativnega. Hkrati pa smo v kraljestvu naravnih frekvenc z vsakim korakom bliže svojemu izvoru, sebi.

Kraški šetraj

Hišno kulinarično zlato. Hišna znamka vrhunskih izdelkov s kraškim šetrajem SATUREJA - KRAŠKA DIVJINKA je plod večletnega pionirskega raziskovanja in razvoja lastne tehnologije ročne pridelave in predelave. Med obiskom povprašajte po kemnem medu, piranski soli, kozjem siru in občasnem pivu s šetrajem. Saturejinem vinu, šetrajevem krepčilnem napitku Karstmachi, antiseptičnem šetrajevem hidrolatu...

SRČNI KRUH S KRAŠKIM ŠETRAJEM, hišna specialiteta, je pripravljen z rokami in postrežen brez noža. Poklon ašim gostom s koščkom sveže pečenega srca je simbol gostoljublja in srčne hvaležnosti.

Začinjeno z glasbo

Najprej je bila ljubezen do petja in glasbenih odrov. Leta kasneje se je pridružila še ljubezen do zeliščnega sveta. Zdaj na domačiji, Andrejka združuje oboje. Najbrž zato, ker oba svetova magično uravnavata razpoloženje in čustva.

Lokacija

Pustite se zapeljati umirjeni pokrajini, kraškim pojavom in slastnim dobrotam naše kuhinje. Čeprav skromna po obsegu, le slabih dvajset kilometrov je od skrajne severne do skrajne južne točke, je občina Divača polna raznolikosti, ki jih prinaša lega na prehodu od morja v hribovito notranjost. Tu se mešajo tople južne sapice z viharnim severnim vetrom, znamenito burjo. Velik del pripada apnenčasti planoti Kras, kjer ne manjka značilnih kraških pojavov, ki so slavo te pokrajine ponesli širom po svetu. Tu najdemo veličastne Škocjanske jame, vpisane na seznam svetovne dediščine Unesco, slikovite udornice, vrtače, škrapelje in žlebiče, ki jih voda počasi dolbe na poti v podzemlje kraške planote. Pravo nasprotje so zeleni, gozdnati hribi Senožeških brd, čudovita Vremščica in Brkini, ki s svojo razgibanostjo obrobljajo planoto. Dobrodošli v Divači.
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.