Spanje v višavah

Doživite spanje v višavah in se prepustite adrenalinu v Geoss parku. Krepka doza narave in novega doživetja, bo blagodejno vplivala na vas.
12 oseb
6 zakonskih postelj
Parkirno mesto
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Viseče postelje

Viseča postelja prosto visi z drevesne krošnje. Omogoča spanje dvema osebama. Njena dimenzija je 135 x 210 cm. Viseče postelje so nameščene na drevesih z močnimi stranskimi vejami, ki omogočajo vpetje stran od debla drevesa. Posebnost teh postelj je, da jih namestimo tik pred nočitvijo. Dostop na posteljo je mogoč le z vzpenjanjem po plezalni vrvi. Za vzpon dobite vse plezalne pripomočke, tako da mu je kos vsak s povprečnimi telesnimi sposobnostmi. Za bivanje v viseči postelji smo izbrali več dreves, in sicer lahko izbirate med samostojnim drevesom ali drevesoma na obrobju gozda. Vsako drevo ima svojo zgodbo. Pred umikom na izbrano visečo posteljo, vam bomo na travniku v bližini pripravili travniško večerjo, zjutraj pa vas bo na vašo drevesno posteljo privezana čakala košarica z zajtrkom.

Izberite spanje na drevesu oreh, bukev in breza ali hrast

"Visečo posteljo obesimo na oreh, ki stoji sredi travnika. Spanje na orehu vam nudi doživetje travniških melodij čez dan, umirjen večer s čudovitim razgledom na Moravško dolino, Trojanske griče in vas Slivno ter pogled na nočno zvezdnato nebo, če je noč jasna. Oreh je eno najbolj zemeljskih, oziroma realnih dreves, postavi nas trdno na tla. Tu ni prostora za domišljijo in visokoleteče sanje, tu je le prostor za trenutno realnost in soočanje z njo. Pokaže nam kje se trenutno v življenju nahajamo in kako trdne temelje imamo. Oreh je darovalec energije.

Viseča postelja na dveh drevesih, bukvi in brezi, na obrobju gozda je na izredno lepi razgledni točki – pravzaprav na najlepši točki pri nas. Prebudili se boste s pogledom na sončni vzhod. Bukev ima materinsko energijo, pod njo se rojeva novo življenje. Je močno, trdno a hkrati nežno drevo, kar prenaša tudi na okolje. Njena energija nam daje občutek samozavesti, modrosti in obuja karmični spomin. V stiku z njo se spomnimo pozabljenih spominov duše. Na njenem deblu so oči, ki vas sprejemajo v vsej celoti. Bukev je darovalka energije. Breza nas navda s tenkočutnostjo, ljubeznijo in prijaznostjo. Včasih ne vemo, kako in kam naprej, v takšnih trenutkih nam lahko pomaga prav energija breze. Je darovalka energije.

Viseča postelja na hrastu je prav tako na obrobju gozda, na izredno lepi razgledni točki nedaleč od prejšnje navedene in tudi tukaj se boste prebudili s prekrasnim pogledom na sončni vzhod. Hrast je glavno keltsko drevo. Ponazarja moč in plodnost, prinaša optimizem, pozitivno razmišljanje, stabilnost, vztrajnost. Hrast ima posebno močno energijo – močan, kot hrast. Uglasimo se z njim, ko potrebujemo moč, da premagamo situacijo, problem ali da dobimo dodatno energijo za zagon. Hrast je darovalec energije."

Cena vključuje:

- večerja na travniku
- spanje v krošnjah na vrhunskih vzmetnicah, vzglavnikih in pod odejami Slovenske postelje
- varnostni pas za vsakega
- jutranji zajtrk na drevesu (v piknik košarici)
- bivanje na platoju ali viseči postelji od 18h prvega dne do 10h naslednjega dne
- večerja na travniku

DODATNO:
- dodatna oseba 20€
- otrok do 5 leta starosti brezplačno
- otrok do 12 leta starosti 15€

POPUSTI:
- če se za spanje odloči posameznik priznamo 10€ popusta
- ob rezervaciji dveh nočitev v isti postelji za dve osebi, vam za drugo nočitev priznamo 30€ popusta.

PUSTOLOVSKI PARK GEOSS

Nahaja se v vasi Slivna, blizu geometričnega središča Slovenije (GEOSS). Pri nas se boste, otroci in odrasli, lahko dvignili iz tal med drevesne krošnje in doživeli prave pustolovščine. Spretneži in adrenalina željni boste lahko to počeli na višini 25 metrov, zmerneži pa tudi na samo 1 metru. Pustolovski park Geoss ponuja sedem plezalnih poti različnih težavnostnih stopenj, ki jih posameznik premaga v dveh do treh urah. Na različnih višinah (od 1 do 25 m od tal) je razporejenih 97 plezalnih elementov, ki vključujejo več kot 200 metrov spustov (zip-line). Najlažja težavnostna stopnja je primerna za otroke od četrtega leta dalje. Vsak udeleženec pa izbere sebi primerno težavnostno stopnjo. Park je izdelan po standardih ERCA. Ti standardi predpisujejo zahteve, ki skrbijo za popolno varnost obiskovalcev in inštruktorjev. Vedno vas bodo prijazno sprejeli izurjeni inštruktorji, ki bodo skrbeli za vašo varnost v času obiska parka. Za obisk parka se primerno obujte in športno oblecite. Vsak obiskovalec prejme plezalno opremo in se je dolžan udeležiti inštrukcij na učnem poligonu, kjer se seznani s pravili plezanja, morebitnih posebnostih na posamezni progi in s pravili obnašanja v parku.

Orjaški spust po dolgi jeklenici

Ste si kdaj želeli leteti? Zdaj lahko ta občutek doživite na orjaškem spustu v Pustolovskem parku Geoss. Najdaljši spust v osrednji Sloveniji je sestavljen iz treh delov, eden od teh pa je celo najdaljši enkratni spust v Sloveniji. Pri spustu se dvignete 25 m od tal in lahko dosežete hitrost do 60 km/h. Pri tem se vam odpre razgled na celotno dolino ter okoliške hribe. Pogled na svet s te perspektive ponuja res enkratno doživetje.

Lokacija

Občina Litija leži v zahodnem delu Posavskega hribovja in hkrati v središču Slovenije, saj se na njenem ozemlju nahaja tudi geometrično središče Slovenije. Skozi kraj poteka glavna cesta Ljubljana–Trbovlje in železnica Ljubljana–Zidani Most. Staro mestno jedro, Valvazorjev trg, je zraslo na desnem bregu Save, ob vznožju nekdaj rudarskega Sitarjevca, novejši del pa se je razvil na rečnih terasah – Graška Dobrava na levem bregu in Šmarska Dobrava na desnem.
Kraj obdaja več vzpetin: Veliki vrh in Širmanski hrib na zahodu, Svibno na severu in Sitarjevec na jugu. Proti vzhodu je obsežno Litijsko polje. Med najbolj znanimi izletniškimi kraji v občini Litiji, kakor tudi v širši regiji, so Vače, znane po vaški situli in drugih arheoloških najdbah iz obdobja 5. in 6. st.pred n.št. ter po GEOSS–u geometričnem središču Slovenije.
Razgibana pokrajina ponuja tudi številne možnosti za izletništvo in rekreacijo, celotno območje je prepredeno s kolesarskimi in pohodnimi potmi ter turističnimi kmetijami. Najbolj znane pohodniške prireditve so: Levstikova pot od Litije do Čateža, Oglarska pot na Dolah pri Litiji in pohod Od cerkvice do cerkvice na Polšniku, ki povezuje pet okoliških hribov in njihovih cerkva.
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.