Koča Tisa na Veliki Planini

Namestitev z zajtrkom za več oseb v pravljični planinski vasici pod najvišjim vrhom, Gradišče na Veliki planini.
8 oseb
8 postelj
1x kopalnica
TV
ogrevanje
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Zbudite se na na nadmorski višini 1550 metrov

Koča Tisa se nahaja na nadmorski višini 1550 metrov, v pravljični planinski vasici pod najvišjim vrhom Gradišče na Veliki planini. Stoji tik pod gostiščem Zeleni rob v bližini končne postaje sedežnice. Dobesedno s praga koče se pozimi na smučeh lahko zapeljete do smučišča in se vrnete v kočo.

Namestitev z lokalnim zajtrkom

V ceno je vključeno:
  • Zajtrk z lokalnimi sestavinami
  • Posteljnina, brisače, toaletni papir
  • Uporaba vikinškega bazena in savne
  • Elektrika
  • Plinski in klasični štedilnik na drva
  • Opremljena kuhinja in shramba s hladilnikom

Obvezna doplačila:
- Priprava in čiščenje koče: 65,00€
- Turistična taksa: 2,50€/osebo/noč (otroci polovično)
- Strošek prijave: 1,50€/osebo
- Varščina (ki se ob nepoškodovanju inventarja v celoti vrne): 100,00€

Opremljena kuhinja in shramba s hladilnikom

Koča ima glavni in stranski vhod. Ob glavnem vhodu je predprostor z garderobo, od koder se dostopa do sanitarij in tuša, v dnevno sobo in v zgornjo spalnico. Koča ima v pritličju še stranski vhod do kuhinje. Ta je opremljena s plinskim in klasičnim štedilnikom na drva, pomivalnim koritom z mrzlo in toplo vodo ter z vsem potrebnim priborom in kuhinjsko posodo. Ob kuhinji sta tudi manjša shramba in hladilnik z zamrzovalnikom, kjer je dovolj prostora za sprotno zalogo hrane in drugih potrebščin. Če komu ni do kuhanja, se lahko sprehodi do 5 minut oddaljenega gostišča Zeleni rob, kjer vam postrežejo z izvrstnimi dobrotami.

Za miren spanec v ogrevanih sobah

Osrednji prostor za druženje in zabavo je prostorna dnevna soba z veliko mizo, ki je hkrati tudi jedilnica. Ko zaprasketa v kaminu, je v tem prostoru vedno prijetno in toplo. V koči Tisa so tri spalnice s 7 posteljami ter dodatnim ležiščem. Poleg toplote, ki jo obilno oddajata štedilnik na drva in kamin, so vse sobe in sanitarije s tušem dodatno ogrevane. Dve manjši spalnici s po dvema prostornima posteljama (200 x 110 cm) sta v pritličju poleg dnevne sobe, večja soba s 3+1 ležiščem pa je v nadstropju. Vse spalnice so opremljene s prostornimi posteljami, sveže oprano posteljnino in zadostno zalogo odej.

Skrbimo za neokrnjeno naravo – ločujemo odpadke

Kočo obdaja ograjeno dvorišče z mizami in klopmi, kjer je dovolj prostora za žar, skupinsko druženje in zabavo ali miren počitek. Ob koči je tudi pomožni objekt, ki je dobro založen z drvmi. Koča Tisa je trdno zgrajena in dobro izolirana. Trudimo se, da bi jo ohranili v dobrem stanju in jo redno vzdržujemo v želji, da bi se v njej kar najbolje počutili. Posebno skrb posvečamo tudi varčni rabi omejenih virov vode in energije ter varujemo naravo pred onesnaževanjem, saj je v neposredni bližini koče odjemno mesto za ločene odpadke.

Doživetja

Spomladi, poleti in jeseni je Velika planina privlačna za vsakovrstne aktivnosti, krajše sprehode, rekreacijo ter planinarjenje, saj se od tu lahko odpravite tudi na daljše planinske ture. Ko v pašni sezoni oživijo pašniki in pastirska vas, se lahko razvajate s pristnimi siri in mlekom ter drugimi mlečnimi dobrotami. Na Veliko planino v tem času zahaja tudi čedalje več tistih, ki so našli priložnost za polete s padalom, zmajarstvo ali gorsko kolesarjenje. Velika planina je zelo privlačna tudi v zimskem času. Zaradi stalnega dostopa iz doline z nihalko ter s sedežnico do najvišjega vrha Gradišča in ne prestrmih pobočij, je posebej ugodna za družinsko in rekreativno smuko. Tu pa so možnosti tudi za turno smuko, tek na smučeh in druge zimske radosti. Vabljeni k odkrivanju prvinskih slovenskih lepot v neokrnjeni naravi!

Kulinarika na Veliki Planini

Pastirski stan Gradišekovih ponuja tradicionalno domačo pastirsko hrano: od ajdovih žgancev z ocvirki, kislega mleka, skute in sira, do domačega kruha in prvovrstnega žganja Ruševca.
 Pri Gradišekovih vam bodo postregli samo z domačimi izdelki – poleg žgancev in kislega mleka, sta na voljo tudi domač sir in salama, posladkate se lahko z domačimi flancati in se po planinsko okrepčate s tradicionalnim domačim ruševcem.
Pastirski stan Gradišekovih je odprt med 13. junijem in 15. septembrom 2020, in sicer vsak dan od 9. do 17. ure.

Lokacija

Velika planina je z odloki občine Kamnik in drugimi veljavnimi akti posebej zaščiteno območje, ki obsega 557 hektarjev gorskega sveta med 1400 in 1666 metri nadmorske višine, ki ga dosega najvišji vrh Gradišče. Zaradi izjemnih razgledov na vrhove Kamniško Savinjskih Alp in Ljubljansko kotlino ter ohranjene pastirske dediščine jo mnogi razglašajo za najlepšo slovensko planino.
Velika planina je največja slovenska planina, meri skoraj 560 hektarjev. Na planoti najdemo tudi dve naravni znamenitosti, imenovani Velika in Mala Vetrnica. To sta jami, ki se jima je zaradi preperevanja porušil strop in sta nastali udornici, čez poletje se v Mali Vetrnici obdrži sneg.
Pastirsko naselje na Veliki planini je eno redkih ohranjenih te velikosti v Evropi.
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.