Šenkova domačija

Šenkova domačija je s svojo gručasto postavitvijo osmih, z leseno kritino kritih stavb, neponovljiv biser alpske arhitekture, ki so ga naši predniki osnovali pred več kot 500 leti.
28 oseb
28 ležišč
11 kopalnic
Ogrevanje
Wi-fi
Parkirno mesto
Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.

Kjer zgodovina zaživi v sedanjosti

Z ljubeznijo do dediščine prednikov je domačija ohranila svojo prvotno podobo, hiša pa je s svojo, za ta prostor, netipično mogočnostjo zavarovana kot kulturni spomenik državnega pomena in s tem podvržena strogemu varovanju. Zavedamo se njene neprecenljive vrednosti, zato jo z veseljem ohranjamo in delimo njeno bogato zgodovino z vami.

Nastanitev v dveh obnovljenih stavbah

Na Šenkovi domačiji vam nudimo nastanitev v dveh obnovljenih stavbah; v glavni hiši na domačiji, ki jo imenujemo stara hiša in v manjši, preužitkarski hiši. V obeh je skupaj 11 enot in 30 ležišč. Nudimo različno velike apartmaje in sobe, poleg tega pa je na kmetiji v poletnem času možno tudi kampirati.
Cena sobe velja za 2 osebi z vključenim zajtrkom, cena apartmaja pa zajtrka ne vključuje.

Savna

Za popolno sprostitev smo v kleti preužitkarske hiše uredili prostor za wellness s finsko in infrardečo savno ter masažno sobo. Iz diskretno opremljenega prostora za počitek se pozimi lahko odidete ohladit ven na sneg, poleti pa na zunanji terasi lovite prijetno tople sončne žarke.

Aktivnosti

Nudimo prostor za organizacijo dogodkov (družinska praznovanja, obletnice, poroke). Na kmetiji si lahko ogledate živali slovenskih avtohtonih pasem ter v poletnem času ob četrtkih popoldne poskusite splesti volno na starem kolovratu. V zimskem času vam nudimo izposojo tekaške opreme, saj našo kmetijo obkrožajo vzorno urejene tekaške proge.

Kulinarika

Večino sestavin za naše jedilnike pridelamo in vzgojimo na naši kmetiji ali kupimo na sosednjih kmetijah. Na Jezerskem ne pridelujemo žitaric, zato žitarice dobimo na kmetijah v dolini, kjer so razmere za pridelavo ugodnejše.

Masunjek na domačem kruhu, ajdovi žganci z ajmohtom, golaž s kruhovimi knedli, kislo mleko, domači narezek, krompir iz domače njive in metin sirup so stalnica naše ponudbe, ki jim piko na i dodajo buhtlji z domačo slivovo marmelado ali šmorn s češpljevim džemom. Obujamo peko kruha v krušni peči in meniju dodajamo posmodule - kmečke pizze; testo - namazano s kislo smetano ter posuto z ocvirki ali domačimi zelišči.

Lokacija

Dolinica ograjena na vzhodu z vencem Savinjskih Alp, ki so se v živahnem zemeljskem gibanju dvignile proti nebu pred šestdesetimi milijoni let - ki jo od severa proti zahodu omejuje več kot tristo milijonov let star koralni greben; kjer je na severu državna meja z Avstrijo, katera v novi Evropi vse manj razmejuje slovenski živelj tu in onstran hribov; kjer se na jugu pot spušča v najdaljšo slovensko vas – Kokro in koder so našli najstarejši apnenec v naši državi in naprej v zeleni evropski biser - majhno Slovenijo.
Prijavi se
Ni na voljo za izbrani termin

Pošlji povpraševanje

Opomba: Trenutno nimamo dostopa do informacije o razpoložljivosti, odgovor boste prejeli po e-pošti.
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.

Pošlji povpraševanje

Ponudba iz cenika
25€
25€
Ponudba iz cenika
25€
25€
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za obdelavo vaše prijave oziroma povpraševanja. Soglašam z uporabo osebnih podatkov za čas poslovne komunikacije in splošnimi pogoji.